Initiatiefnemers

Windpark Geefsweer en Windpark Oosterhorn worden ontwikkeld door 3 initiatiefnemers namelijk Eneco, EURUS en Geefsweermolen B.V.

De initiatiefnemers delen hun visie dat duurzame energie de toekomst heeft. Een traditionele energiebron als windenergie is een betrouwbare productiebron en bovendien oneindig beschikbaar.

Eurus

Eurus Energy ontwikkelt, investeert en beheert duurzame energie projecten wereldwijd, met een focus op onshore wind en zonne-energie. Sinds de start van ons eerste windproject in de Mojave woestijn van Californië in de late jaren ‘80 hebben wij ons duurzame energie portfolio flink uitgebreid. Eurus Energy is het gezamenlijk eigendom van Toyota Tsusho en Tokyo Electric Power Company en heeft naast het hoofdkantoor in Tokyo, Japan ook dochterondernemingen in Amerika en Europa.

Eurus Energy Europe B.V. heeft in 2015 Nederland als thuisland gekozen, vanuit het kantoor in Amsterdam worden windparken in zes Europese landen beheerd en wordt er actief gezocht naar nieuwe investeringsmogelijkheden in duurzame energie. Vooral in Nederland heeft Eurus Energy haar portefeuille de afgelopen jaren flink uitgebreid en beheert nu bijna 300 MW aan windparken waarvan ongeveer de helft in aanbouw is. Het beheer van windparken Geefsweer en Oosterhorn zal door Eurus zelf worden uitgevoerd.

Eneco

Eneco is actief in de energiesector en staat midden in de samenleving. Als eerste grote energiebedrijf gingen we in 2007 al voor een duurzame koers en die varen we nog steeds. Zo is Eneco een van de grootste investeerders in duurzame energie.

De missie van Eneco is ‘Duurzame energie van iedereen’. Energie die in de eigen omgeving wordt opgewekt, gebruikt, verkocht of gedeeld met anderen. Een energievoorziening die bijdraagt aan het duurzaam omgaan met en het leven binnen de grenzen van onze planeet. Hernieuwbare energie van de zon, wind, water en biomassa is hiervoor essentieel.
Eneco is al vanaf de start betrokken bij windpark Geefsweer en windpark Oosterhorn.

Geefsweermolen B.V.

Geefsweermolen is groep van 4 ondernemers met meer dan 20 jaar ervaring met eigen windmolens binnen de provincie Groningen. De ondernemers van Geefsweermolen willen graag een bijdrage leveren aan duurzame energieproductie. Door groene stroom te produceren zonder milieubelasting ontstaat er een gezonde omgeving voor mens en natuur.